KSS joki

Tapahtumat 2018

 • Tammikuun jäsentapaaminen pidettiin 17.1. Kotkan kirjaston mediatilassa.  Paikalla 53 kuulijaa. Lue juttu blogistamme.
 • Helmikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 6.2. klo 18.00 kirjaston Einon kammarissa. Aiheena on ”Miten aloitan sukututkimuksen?”  Kolme    jäsentämme kertoivat eri tavoista tehdä sukututkimusta. Paikalla 33 kuulijaa.
 • Sääntömääräinen kevätkokous oli  tiistaina 13.3 klo 18.00 kirjaston Hildan huoneessa. Käsiteltäviä asioita olivat vuoden 2017 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.  Päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Hallitusta täydennettiin. Kokousasioiden lisäksi aiheena oli Facebook sukututkimuksessa.
 • Huhtikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 10.4. klo 17.30 kirjaston Einon kammarissa. Paikalla oli 20 jäsentä. Seppo Sippu esitelmöi aiheesta ”Pistoolisepän ja kattilaseppien sukua Liikkalassa”. Seppo Sippu kirjoittaa aiheesta kirjaa, joka ilmestyy myöhemmin keväällä. Lue juttu blogistamme.
 • Seuran kesäretki. Retkipäivä oli lauantai 16.6.2018.  Lue matkakertomus blogistamme.
 • Kymenlaakson Sukututkimusseuran 25-vuotisen taipaleen juhlaluento pidettiin 6.9.2018 klo 18.00. Juhlaesitelmän piti kirjailija Anna Kortelainen  aiheenaan "Tietokone ja leirinuotio - sukututkija tarinoiden kertojana". Kuulijoita oli n. 50.
 • Lokakuun jäsentapaaminen oli torstaina  11.10.  klo 17 aiheena Kaksi uutta sukukirjaa jäseniltä: Esko Salon ”Iittejä Härkölästä; Aleksanteri Tuomaanpoika Iitti ja hänen sukunsa” sekä Marja Meuran ”Anjan ja Erikin kirja: Kahden suvun vaiheita Aunuksessa ja Kymenlaaksossa". Pääkirjaston esiintymislavalla tapahtumalla oli n. 40 kuulijaa.
 • Marraskuussa torstaina 8.11. klo 17 sukututkimusopettaja Toini Leino kertoi  aiheesta "Sukututkimus ja tietosuoja". Paikka oli kirjaston mediatila. Seuran syyskokous pidettiin luennon jälkeen klo 18-19. Paikalla oli 15 kuulijaa. Tilaisuudessa valittiin uusi hallitus.
 • Joulukuussa torstaina 13.12. klo 13  järjestettiin jäsenille tutustumiskäynti seurakuntayhtymään aiheena "Seurakunnat ja sukututkimus". Osanottajia oli 14.

  2019

 • Kevätkauden tapaamiset ovat torstaisin  kirjaston mediatilassa. Tervetuloa!
 • 10.1. Suomen Sukututkimusseuran kouluttaja Juha Vuorela kertoi Geneettisestä sukututkimuksesta ruohonjuuritasolla. Kirjaston mediatilassa oli  läsnä yli 50 kuulijaa.
 • 7.2. Kari Myllys alusti aiheesta "Miten aloitan sukututkimuksen: Välineet, lähteet ja käytänteet". Paikka Kotkan pääkirjaston mediatila klo 17-19. 12 kuulijaa.
 • 7.3. Tutkija Marja Salmijärvi Kymenlaakson museosta esitelmöi aiheesta  ”Suomenlahden helmet”. Marja kertoi sanoin ja kuvin menetetyistä Suomenlahden saarista. 18 kuulijaa.
  Noin klo 18 – 19 on vuorossa sääntömääräinen kevätkokous, jossa käsitellään toimintakertomus ja tilinpäätös. Asialistalla on myös seuran sääntöjen muuttaminen.
  Kotisivuiltamme löydät sekä vanhat että ehdotetut uudet säännöt. Sääntöjen muuttaminen vaatii kaksi kokouskäsittelyä ja 7.3. on vuorossa ensimmäinen.
 • 4.4. Valt.tri, tutkija Ilona Pajari kertoi aiheesta "Suomalainen hautauskulttuuri ennen ja nyt" . Läsnä lähes 30 kuulijaa.
 • Vuoden 2019 Ibidem. Viime vuoden tapahtumista kertova julkaisumme Ibidem ilmestyi maaliskuun lopulla. 
 • Kevätretki  toukokuussa  25.5. jouduttiin peruuttamaan.

 

Haloo Pohjois-Kymenlaakso

Seuramme nimi on Kymenlaakson sukututkimusseura, mutta toiminnan painopiste on tällä hetkellä etelässä eli Kotkassa. Löytyisikö Kouvolan suunnasta kiinnostusta perustaa oma ryhmä, jossa voisitte vaihtaa kuulumisia?

Toki toivomme, että tulette jäsentapaamisiin Kotkan kirjastoon.

Seura on olemassa jäseniään varten. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja toimintaehdotuksia, myös ruusuja ja risuja. – Tavataan jäsenilloissa!

Marja Meura

sihteeri

 

 

 

 

 

26.3.2018

Seuran vuosikirjan Ibidemin signeeratut artikkelit  vuosilta 1997 - 2017 on nyt selattavissa aikajärjestyksessä. Listauksesta on jätetty pois toistuvat toimintakertomukset ja vastaavat sisällöt, joissa ei ole ollut signeerausta. Listaan

24.4.2018

Eteläisen Kymenlaakson seurakuntien referenssipaikat ja lähteet ladattavina tiedostoina Gramps-sukututkimusohjelmaan.

Lisää blogista https://tietamista.wordpress.com/2018/04/24/katse-kaakkoon/

Gramps-ohjelman ohjesivusto avattu osoitteessa https://grampsohjeet.wordpress.com/