KSS joki

Tapahtumakalenteri 2018

  • Tammikuun jäsentapaaminen pidettiin 17.1. Kotkan kirjaston mediatilassa.  Paikalla 50 kuulijaa. Lue juttu blogistamme.
  • Helmikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 6.2. klo 18.00 kirjaston Einon kammarissa. Aiheena on ”Miten aloitan sukututkimuksen?”  Kolme    jäsentämme kertoivat eri tavoista tehdä sukututkimusta. Paikalla 33 kuulijaa.
  • Sääntömääräinen kevätkokous tiistaina 13.3 klo 18.00 kirjaston Hildan huoneessa. Käsiteltäviä asioita olivat vuoden 2017 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.  Päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Hallitusta täydennettiin. Kokousasioiden lisäksi aiheena oli Facebook sukututkimuksessa.
  • Huhtikuun jäsentapaaminen oli tiistaina 10.4. klo 17.30 kirjaston Einon kammarissa. Seppo Sippu esitelmöi aiheesta ”Pistoolisepän ja kattilaseppien sukua Liikkalassa”. Seppo Sippu kirjoittaa aiheesta kirjaa, joka ilmestyy myöhemmin keväällä. 
  • Seuran kesäretki. Retkipäivä on lauantai 16.6.2018. Kyseessä on koko päivän retki.

Ohjelma: 8.00 Jyrkilän bussi lähtee Aittakorven tallilta, 8.15 Kotkan linja-autoasemalta ja 8.30 Karhulan linja-autoasemalta. Tarvittaessa pysähdymme pikavuoropysäkeillä. 10.00 Kotkaniemen museo Luumäki, jossa kahvi/tee ja suolainen piiras. 10.30 Opastettu tutustuminen presidentti Svinhuvudin kotimuseoon (45min.) 12.00 Wolkoffin kotimuseo Lappeenranta, jossa opastettu kierros (45min.) 13.15 Buffet-lounas Kasinolla 14.15 Etelä-Karjalan maakuntamuseo Linnoituksessa, jossa ensin tunnin opastettu kierros kesän erikoisnäyttelystä ”Suomen lippu”. Lisäksi aikaa tutustua omatoimisesti museon perusnäyttelyyn ”Kolme kaupunkia”. 16.00 Kävelemme Linnoituksen alueella, jolloin mahdollisuus pistäytyä katsomassa vanhaa ortodoksikirkkoa. Omalla kustannuksella voi käydä nauttimassa virvokkeita tunnetussa kahvila Majurskassa. 17.00 Lähtö kotimatkalle.

Käytännön ohjeet: Matkan hinta on laskettu 25 hengen ryhmäkoon mukaan. Seura maksaa bussin ja opastukset. Hinta on 24€ , jos olet jäsen ja sinulla on museokortti. Hinta on 32€, jos olet jäsen eikä sinulla ole museokorttia. Hinta on 35€, jos et ole jäsen. Ei-jäsenet otetaan jonotuslistalle, sillä etusija on toki jäsenillä. Hinta sisältää matkan, aamukahvin Kotkaniemessä, pääsymaksut, opastukset ja lounaan. Matkanjohtaja on Marja Meura ja hän ottaa vastaan sitovat ilmoittautumiset. Kerro nimesi, puhelinnumerosi , mistä tulet bussiin sekä onko erityisruokavaliota. Ilmoittaudu 31.5. mennessä. Matka maksetaan etukäteen seuran tilille, josta Marja antaa ohjeet retkeläisille. Marjan puhelinnumero on 040 747 6534. Bussimatkojen aikana voi käyttää puheenvuoroja, autossa on mikki. Tervetuloa mukaan!
Mukavaa kevään odotusta ja mämmirikasta pääsiäisaikaa kaikille!

Kymenlaakson Sukututkimusseuran 25-vuotisen taipaleen juhlaluento 6.9.2018 klo 17.30.

Juhlaesitelmämme pitää kirjailija Anna Kortelainen. Aiheena on "Tietokone ja leirinuotio - sukututkija tarinoiden kertojana". Paikka Kotkan pääkirjaston auditorio, Kirkkokatu 24, Kotka. Vapaa pääsy. Sukututkimusseura ja Kymen Sukuverkosto esittelevät myös tilaisuudessa toimintaansa.

Tietojasi tarvitaan

Seuran vuosikirja Ibidem 2017  on ilmestynyt. Kerro mielipiteesi vuosikirjasta. Jäsenasioita hoitava Anja Hyvönen kaipaa jatkuvasti ajantasaisia tietoja siitä, mitä jäsenet tutkivat.  Jos yhteystietosi vaihtuvat, muista ilmoittaa nekin.

Haloo Pohjois-Kymenlaakso

Seuramme nimi on Kymenlaakson sukututkimusseura, mutta toiminnan painopiste on tällä hetkellä etelässä eli Kotkassa. Löytyisikö Kouvolan suunnasta kiinnostusta perustaa oma ryhmä, jossa voisitte vaihtaa kuulumisia?

Toki toivomme, että tulette jäsentapaamisiin Kotkan kirjastoon.

Seura on olemassa jäseniään varten. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja toimintaehdotuksia, myös ruusuja ja risuja. – Tavataan jäsenilloissa!

Marja Meura

sihteeri

 

 

 

 

 

26.3.2018

Seuran vuosikirjan Ibidemin signeeratut artikkelit  vuosilta 1997 - 2017 on nyt selattavissa aikajärjestyksessä. Listauksesta on jätetty pois toistuvat toimintakertomukset ja vastaavat sisällöt, joissa ei ole ollut signeerausta. Listaan

24.4.2018

Eteläisen Kymenlaakson seurakuntien referenssipaikat ja lähteet ladattavina tiedostoina Gramps-sukututkimusohjelmaan.

Lisää blogista https://tietamista.wordpress.com/2018/04/24/katse-kaakkoon/

Gramps-ohjelman ohjesivusto avattu osoitteessa https://grampsohjeet.wordpress.com/